İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Munis Faik Ozansoy Ortaokulu

MUNİS FAİK OZANSOY ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1974 – 1975 Öğretim yılında Eğitim Öğretime açılmıştır. Okulun bulunduğu yer 6550 metrekare büyüklüğündedir.1974 yılında İkitelli Parseller olarak oluşmaya başlayan çevrede araziye dağılmış olarak 70- 80 hane mevcuttu. O tarihte okulun öğrenci mevcudu 63 idi. İkitelli sınırları içerisindeki şimdiki yerleşim alanı tarla olup özel olarak parsellenip vatandaşlara satılmıştır. Çevrede hızla plansız yapılaşma başlamıştır. O zamanlar köy statüsünde olan yer hızla nüfus artışı yaşamıştır. Çevre sakinleri Tokat, Giresun, Sinop, Ordu, Erzurum gibi Anadolu şehirlerimizden gelen ve Trakya Bölümünden gelen yurttaşlarımızdan oluşmaktadır. Öğrenci artışına cevap veremeyen iki derslikli geçici binaya ek olarak okul velileri yardımıyla iki derslik daha eklenmiştir. Bu da yeterli olmayınca çevredeki binalar derslik olarak kullanılmıştır. Okul Müdürlüğünce yapılan başvurular sonucunda hazineden özel idare adına çevre sakinleri tarafından işgal edilmiş olan okul arsasının tapusu alınarak 1977 – 1978 yılı programına 9 derslikli okul yapımı programa alınmıştır. 1977 yılı Aralık ayı ihalesi yapılan okulun yapımına başlanmıştır. Müteahhidin işi yavaşlatması sonucu okul ancak 1982 yılında bitirilmiştir. Fakat okul bittiğinde öğrenci mevcudu binanın bitmiş olmasına rağmen 100 ün üzerinde bulunmaktaydı. Bunun üzerine ikinci bir binanın yaptırılması girişimlerine başlanılarak 1985 yılı planına alınmıştır.1985 yılında başlanılan bina ancak 1987 yılında tamamlanabildi. Binanın 3 kat projesi olup ödenek yokluğundan iki katı tamamlanabilmiştir. Mevcut okul binalar öğrenci artışına cevap verecek durumda değildir. Ancak daha sonra civarlara bazı okullar yapılmış öğrenci sayısı azalmıştır. Okulumuz 2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılında ilkokul ve ortaokul diye ikiye ayrıldı. Bu kapsamda 4 + 4 + 4 sistemine geçti. Ortaokul öğrencileri okulumuz A Blokta ilkokul öğrencileri B Blokta eğitim öğretime başladı. Okullar bahçenin ortasına yapılan bir duvar ile fiziki olarak da ikiye ayrıldı. Okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak tam anlamıyla ayrılması 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılı Aralık ayında ilkokul ve ortaokul kısmına iki farklı müdürün atanmasıyla gerçekleşmiştir. A Blok adı verilen eski bina, ana sınıf ve prefabrik okul Munis Faik Ozansoy Ortaokulu'na bağlanmıştır. 1987'de yapılan yeni bina ise Munis Faik Ozansoy İlkokulu olmuştur. 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzun depreme dayanıklı olmadığı belirtilmiş ve yıkılıp yerine yeni okul yapılmasına karar verilmiştir. Bu süreçte Halkalı Güneş Ortaokulunda misafir okul olarak eğitim öğretime devam edilmiştir. Binamız yenilenerek 2019-2020 öğretim yılında okulumza yeniden dönüş yapıldı. Okulumuz da 92 eğitim, 1 güvenlik ve 6 temizlik personeli hizmet vermektedir. Okulumuzda 58 şubede (52 ortaokul - 4 anasınıfı - 2 özel eğitim) toplam 2372 öğrenci öğrenim görmektedir.

MUNİS FAİK OZANSOY ORTAOKULU'NUN ADININ VERİLİŞİ

Okulumuza Munis Faik Ozansoy İlköğretim Okulu adı il İdare kurulunun 18.06.1975 tarih ve 975/273 sayılı kararı ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullara ad verme yönetmeliğinin 3.maddesine göre verilmiştir. Munis Faik Ozansoy 4 Nisan 1911 yılında Midilli de doğmuştur.1935'te Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İş Bankasında Hukuk Müşavirliği ve Müfettişlik yapmıştır.1939-1956 yılları arasında İktisat ve Ticaret Bakanlığı Müdür Muavinliği, Müfettişlik, Başkanlık ve Müşavirliklerde bulunmuştur. 1957 yılında Başbakanlık Müşavirliği yapmıştır. Basın Yayın ve Turizm Genel Müdürlüğünden Cumhurbaşkanlığı sekreterliğine alınmıştır. 1964-1971 yıları arasında Başbakanlık Müsteşarlığı yapmıştır.1971 yılında Paris Büyükelçiliği nezdinde UNESCO Türkiye Daimî Temsilcisi oldu. 1974 yılında İngiltere de Türkiye Başkonsolosu iken vefat etti. Ölümü üzerine açılışı ölüm tarihine denk geldiğinden okulumuza ismi verilmiştir. Munis Faik Ozansoy diğer yandan yazar ve şairdir.19 yaşında ilk şiiri ile Edebiyat alanına girdi. Şark. Çığır, Millet, Bayrak, Marmara ve Hisar dergilerinde şiir denemeleri yayımlandı. Eleştiri, çeviri ve oyunlar yazdı. Başlıca eserleri: Büyük Mabedin Eşiğinde 1939. Hayal ettiğim gibi (Şiirler 1948), Düşündüğüm gibi (Deneme ve Eleştiriler 1957), Bir daha, Yakarış, Kaybolan Dünya, Yakınma gibi şiir kitapları vardır. Meda, Anromik gibi çevirileri de vardır.

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 00:22 - Görüntülenme: 129